söndag 7 augusti 2011

Sommaren 2011 i bilder

Nåja, sommaren är ju inte slut än. Just i dag öööööser regnet ned. M och J tar en eftermiddagslur, snoriga och lite febriga :-( Men det ger ju H tid att lägga ut några bilder.

Det har odlats så det står härliga till. Spenat, mangold, sallad, rädisor, kryddor... Vi har fått försvara en del från rådjuren. De har mycket annat att knapra på i trädgården och samtidigt göra nytta - äta upp sly till exempel. Här är en av stoltheterna, kålrabbin.

Lagom till midsommar blev potatisen färdig. Vi hade odlat dem i hinkar. Två hinkar hann vi äta upp innan regnet tog dem. Nu har vi lärt oss att ha dräningshål i hinkarna... Till nästa år blir det helt klart mer potatis. De små färskpotatisarna var utsökta!

Vi åkte till Aspö i Karlskrona skärgård och firade M:s kollega, som fyllde 50 år. På fredagen, när vi kom, var det filmvisning och fantastisk gazpacho. Jubilaren hade gjort en film om sina släktingar på Aspö och den premiärvisades för oss firare. Filmen var välgjord, rörande och intressant. Vi bodde på Lotstornet.

På lördagen var det guidad visning på ön och på kvällen firade vi ordentligt på Folkets park. Det var jazzband, roliga tal, god mat, gott vin, trubadur och disco! På söndagen hann vi med en promenad i ett sommarvarmt (och sommarstängt) Karlskrona.


En tur till Oslo hann vi också med. Vi hade så trevlig i fyra dagar och såg både Oslo och fina Grorud. Operahuset i Oslo är en fantastisk skapelse i vit marmor. Det var så ljust att det gjorde ont i ögonen, men det var det värt. Utsikten från toppen var otrolig. Nere vid ingången stannade vi för glasspaus och lek.

Det här var ju sommaren när Oslo drabbades av terrorattacker. Vid domkyrkan låg ett hav av blommor.

Vigelandsparken
med alla sina statyer var vi också i. Först fick barnen leka av sig i en stor lekpark, sen hade vi picknick i skuggan av ett träd och sen gick vi runt bland alla statyer. Våra barn hade dock mest glada miner, inte som den här.


Vi har haft en skön sommar med pyssel i trädgården, trevliga resor, goda middagar med kompisar, inköp av ny dator, tur till Ockelbo och inte minst - många goda jordgubbar.

2 kommentarer:

Ulrica sa...

Hej! Vilka trevliga bilder! Hoppas att killarna kryar på sig och att du slipper drabbas. Vi saknade er i helgen. Ni är välkomna framöver till Svartmåla nån annan helg istället. /U

Ulrikke sa...

Flotte bilder - og igjen - takk for besøket! Kom igjen - vær så snill! :-)