söndag 18 december 2011

Magiska Madeira

Nu är vi tillbaka efter en härlig vecka på Madeira. För den som inte vet: Madeira ligger utanför Afrikas västra kust, ungefär där Afrika är som bredast. Ön tillhör Portugal, upptäcktes på 1400-talet och hade då inga urinvånare. Klimatet är underbart - det är alltid mellan 18 och 24 grader, året runt. Frukt finns det gott om - här en bild på bananplantor, som finns överallt.


Madeira är känt för sitt bevattningssystem, sina levador. Det kommer en hel del regn(dock inte en droppe under vår vecka) och högst upp på ön är det snö, så färskvatten finns det gott om. Med massor av mil av dessa levador leds vattnet till odlingar på ön. De här levadorna kan man gå längs. Det är rätt krävande vandringar, men fin utsikt får man.


Madeira är också känt för sina stickade mössor. Klart Jakob skulle få en! Hon som stickat den blev förtjust i Jakob och han fick en liten, liten prydnadsmössa (syns inte på bild), som vi skulle ha i bilen (?). Mössan köpte vi i den fina saluhallen.

Efter en fin och varm vecka var det så dags att åka hem. Resan tog lite längre tid än väntat... Ett elfel på Arlanda satte stopp för direktflyget. Läs hela storyn här.

1 kommentar:

Susanne sa...

Välkomna hem. Både min mamma och vännina Anna har varit ett otal gånger på Maderia och gillar det skarpt. Bara det att klimat är så gynnsamt lockar :-)
Kram