söndag 2 november 2008

Sugar, sugar, honey, honey

Det har varit ett tag sen vi skrev. Det beror på att vi håller på att vänja oss vid att Mattias har diabetes. Han fick reda på de för två veckor sen. Så här fina blommor fick vi av några kompisar som krya-på-dig-hälsning. Tack för det H och F!

Egentligen är det ingen större omställning när det gäller maten. Vi åt bra redan innan. Nu blir det förstås ännu större fokus på att det ska vara fettsnålt, sockerfritt och fiberrikt, men i stort sett äter vi som vi gjorde tidigare.

Vi har vågat oss på några nya recept. M har till exempel börjat baka goda surdegslimpor. Nästan en vecka tog det för degen att bli just sur. För några timmar sedan tog vi ut de första limporna och de är både nyttiga och goda!

1 kommentar:

Ulrica sa...

Vad tråkigt att höra, men vad duktiga ni är som redan nu är "diabetesanpassade" med födan!

Hoppas att allt är bra med er annars! Jag har skrivit in mig som "prenumerant" på er blogg, så jag blev så glad när ni äntligen lagt in ett inlägg!

Kram
/u